Populli duron të grabitet, mjafton ta lajkatojnë pa pushim. Nicolás Gómez Dávila Tema Grabitje, Lajkë, Popull
Të varfrit lindin për t’u plaçkitur nga të pasurit, dhe të pasurit për t’u mallkuar nga të varfrit. Daniel Defoe Tema Grabitje, Pasuri, Varfëri
Çka di ti a asht ma mirë për një grue të grabitet e të përdhunohet, apo të mbesë kall i vetëm në votrën e të jatit? Martin Camaj Tema Grabitje, Grua, Përdhunim, Vetmi
Ka njerëz që bëjnë grabitje me pistoletë, e të tjerë me stilolaps. Woody Guthrie Tema Armë, Grabitje, Hajdut
Politikanët janë të vetmit njerëz që pasi të grabisin kanë edhe policinë nga ana e tyre. Ron Bolton Tema Aforizma argëtuese, Grabitje, Polic, Politikë
Grabitësit të pyesin: ose portofolin, ose jetën. Femrat t'i marrin të dyja pa të pyetur fare. Samuel Butler Tema Aforizma argëtuese, Grabitje, Grua, Para
Kush më vjedh kuletën, më vjedh dicka pa rëndësi. Paratë ishin të miat, u bënë të tijat, kanë qenë skllave edhe të shumë të tjerëve; por kush më merr nderin, më vjedh dicka që atë vetë nuk e pasuron, por mua më le më të vërtetë të varfër. Shekspiri Tema Grabitje, Ndershmëri, Para, Pasuri, Varfëri
Grabitja në bursë vjen si vrasja në luftë, nga njerëz të panjohur. Alfred Capus Tema Bankë, Bursë, Grabitje
Një avokat me çantën e tij, mund të grabisë me qindra persona të armatosur. Mario Puzo Tema Aforizma argëtuese, Avokat, Grabitje