Kini parasysh se të gjithë servilët jetojnë në kurriz të atyre që ua vënë veshin. Jean de la Fontaine Tema Kosto, Servilizëm
Mësuesit e mirë janë të kushtueshëm, por mësuesit e këqij kushtojnë shumë shtrenjtë. Bob Talbert Tema Aforizma argëtuese, Kosto, Mësues
Një gabim që bëhet shpesh është vlerësimi i gjërave bazuar në koston e tyre. Albert Einstein Tema Gabim, Kosto, Vlerësim
Do të kesh një Zot të vetëm! ...e kujt mund t'ia mbajë xhepi dy? Arthur Hugh Clough Tema Aforizma argëtuese, Kosto, Zot
Dallimi kryesor mes seksit me pagesë dhe atij pa pagesë është se seksi pa pagesë kushton shumë më tepër. Brendan Behan Tema Aforizma argëtuese, Kosto, Seks
Martesa është mënyra më e kushtueshme për të pasur larjen e rrobave falas. Franklin P. Jones Tema Aforizma argëtuese, Kosto, Martesë
Kur një mikeshë bëhet tepër e kushtueshme, s'ke rrugë tjetër veçse të martohesh me të. Peter Sellers Tema Aforizma argëtuese, Kosto, Martesë
Lumturia e vërtetë kushton lirë; nëse kushton shtrenjtë, nuk është cilësi e mirë. François-René de Chateaubriand Tema Kosto, Lumturi
Një kompromis kushton gjithmonë më shtrenjtë se çdo zgjidhje që ndërmjetëson. Arthur Bloch Tema Aforizma argëtuese, Kompromis, Kosto