Unë quaj çmenduri çdo përpjekje komploti që dështon. Por, nëse ka sukses, atë që quaja çmenduri, do ta quaj mençuri. Alexandre Dumas Tema Çmenduri, Dështim, Komplot, Mençuri, Sukses
Të gjithë tiranët e historisë njerëzore kanë të njëjtat tipare. Ata shohin në çdo shërbëtor të tynin nji komplotist që u rrezikon jetën. Zef Pllumi Tema Komplot, Rrezik, Tirani
Bëhu i pasur dhe e gjithë bota do të komplotojë që të të quajë burrë zotëri. Mark Twain Tema Botë, E mira, Komplot, Para, Pasuri
E vërteta dhe origjinaliteti do të gjenin më lehtë vend në botë, nëse ata që nuk janë të aftë t’i prodhojnë nuk do të komplotonin për të mos i lënë të dalin në dritë. Arthur Schopenhauer Tema Komplot, Origjinalitet, Vërtetësi
Kudo dhe kurdo që ekselenca të shfaqet, menjëherë mediokriteti i përgjithshëm bashkohet dhe komploton për ta asgjësuar. Arthur Schopenhauer Tema Ekselencë, Komplot, Mediokritet
Njeriu gjendet në vështirësi kur përballet me një komplot aq të madh sa nuk mund të mendojë se ekziston. J. Edgar Hoover Tema Komplot, Vështirësi
Shoqëria është një komplot kundër personalitetit të secilit prej anëtarëve të saj. Ralph Waldo Emerson Tema Anëtar, Komplot, Shoqëri
Kur të ligtë thurin komplote, të mirët duhet të bashkohen, përndryshe do të bien një e nga një: një sakrificë e dhimbshme në një betejë të neveritshme. Edmund Burke Tema Bashkim, Komplot, Ligësi, Mirësi
Jam paranojak anasjellas. Dyshoj se njerëzit komplotojnë për të më bërë të lumtur. J. D. Salinger Tema Aforizma argëtuese, Komplot, Lumturi, Paranojë
Miqësia midis dy grave herët a vonë kthehet në një komplot kundër një gruaje të tretë. Alphonse Karr Tema Aforizma argëtuese, Grua, Komplot, Miqësi