Problemi me disa njerëz është se kur nuk janë të dehur, janë esëll. William Butler Yeats Tema Aforizma argëtuese, Dehje, Esëll, Problem
Nëse ti do të jesh i vetmi esëll në mes të të dehurve, për ta, i dehuri je ti. Christoph Martin Wieland Tema Dehje, Esëll, Të tjerët
Të mendosh se mund të bëhesh i pasur e të mos sillesh si të pasurit, është si të mendosh se mund të pish tërë ditën e të rrish esëll. Logan Pearsall Smith Tema Esëll, Pasuri, Pije, Sjellje
Të thuash se besimtari është më i lumtur se ateisti është absurde. Po aq absurde është edhe bindja se i dehuri është më i lumtur se njeriu esëll. George Bernard Shaw Tema Absurd, Ateizëm, Besimtar, Bindje, Dehje, Esëll, Lumturi
Ai që pi është më i lumtur se ai që s'pi; prandaj shumë njerëz të palumtur nisin të pinë. George Bernard Shaw Tema Aforizma argëtuese, Dehje, Esëll, Lumturi, Palumturi, Pijanec, Pije
Është mirë që të jesh i dëlirë dhe esëll, ti je dritarja përmes së cilës e shikon botën. George Bernard Shaw Tema Botë, Dëlirësi, Esëll, Shikim
Kam vënë re se njerëzit fals janë esëll, dhe vetëpërmbajtja e madhe në tryezë, shpesh lajmëron qëndrime të rreme dhe shpirt të dyzuar. Jean-Jacques Rousseau Tema Alkool, Esëll, Falsitet, Gënjeshtër, Vetëpërmbajtje
Vështirë të diskutohet me një të dehur. Kot e mohojmë, kush është esëll është një shkallë më poshtë. W. Somerset Maugham Tema Dehje, Diskutim, Esëll