Paraja është një virus: ajo pasi korrupton shpirtin e atij që e zotëron, del të gjejë viktima të reja për të infektuar. Carlos Ruiz Zafón Tema Infeksion, Para, Viktimë, Virus
Nëse injoranca do të ishte një virus, do të ishim të gjithë në karantinë. Paola Poli Tema Aforizma argëtuese, Injorancë, Karantinë, Virus
Po të rimishërohesha, do të më pëlqente të kthehesha si një virus vdekjeprurës, që t’i jepja njëfarë kontributi problemit të mbipopullimit. Filipi i Edinburgut Tema Mbipopullim, Rimishërim, Virus
Dashuria është si një virus. Mund t'i ngjitet gjithkujt, në çdo çast. Maya Angelou Tema Dashuri, Virus
Viruset janë rivalët tonë të vetëm në kontrollin e planetit tonë. Duhet të tregohemi në lartësinë e tyre. Joshua Lederberg Tema Kontroll, Planet, Virus
Jeta në tokë rrezikon gjithnjë e më shumë të shfaroset nga ndonjë katastrofë, si për shembull, një luftë bërthamore e papritur, një virus i modifikuar gjenetikisht, apo rreziqe të tjera që s’i kemi menduar akoma. Stephen Hawking Tema Jetë, Katastrofë, Luftë, Rrezik, Virus
Viruset kompjuterike duhet të konsiderohen si jeta që kemi krijuar sipas imazhit tonë. Stephen Hawking Tema Imazh, Kompjuter, Virus
Ekziston vetëm një formë infektimi që përhapet më shpejt se një virus: ajo është frika. Dan Brown Tema Frikë, Sëmundje, Virus
Jetojmë në një garë evolutive me mikrobet, bakteret dhe viruset. Nuk ka asnjë siguri që do të jemi ne të mbijetuarit. Joshua Lederberg Tema Bakter, Mbijetesë, Mikrob, Virus