George Santayana : 71-vjetori i vdekjes
Jorge Agustín Nicolás Ruiz de Santayana y Borrás Emri: Jorge Agustín Nicolás Ruiz de Santayana y Borrás

Lindi me 16 Dhjetor 1863

Vdiq me 26 Shtator 1952 në Romë, Itali, në moshën 88 vjeçare

Shtetas: Spanjoll

Ishte Filozof, Poet, Shkrimtar dhe Eseist


Alberto Moravia : 33-vjetori i vdekjes
Alberto Pincherle Emri: Alberto Pincherle

Lindi me 28 Nëntor 1907 në Romë, Itali

Vdiq me 26 Shtator 1990 në Romë, Itali, në moshën 82 vjeçare

Shtetas: Italian

Ishte Shkrimtar, Gazetar, Eseist, Skenarist, Dramaturg, Poet, Reporter dhe Kritik Kinematografik

Çmime: Strega (1952)


T. S. Eliot 135-vjetori i lindjes
Thomas Stearns Eliot Emri: Thomas Stearns Eliot

Lindi me 26 Shtator 1888 në Saint Louis, Amerikë

Vdiq me 4 Janar 1965 në Londër, Angli, në moshën 76 vjeçare

Shtetas: Amerikan dhe Britanik

Ishte Poet, Eseist, Kritik Letrar dhe Dramaturg

Çmime: Nobel për Letërsi (1948)
Aforizma.al është iniciative e Veriu Portal
Të gjitha të drejtat e rezervuara 2004 - 2023
26-09-2023 10:32:22
Autori

NDALOHET RIPRODHIMI I MATERIALEVE PA NJË AUTORIZIM TË VEÇANTË NGA VETË AUTORI. Në bazë të ligjit Nr. 35/2016 të legjislacionit të Republikës së Shqipërisë, neni mbi të drejtat e autorit dhe të drejtave të tjera të lidhura me to për veprat e natyrës letrare, artistike dhe shkencore. Çdo shkelje do të pasohet me kallëzim në organet e drejtësisë.