Emil Cioran : 29-vjetori i vdekjes
Emil Cioran

Lindi me 8 Prill 1911 në Rășinari, Rumani

Vdiq me 20 Qershor 1995 në Paris, Francë, në moshën 84 vjeçare

Shtetas: Rumen

Ishte Filozof, Eseist dhe Aforist


Bernard Baruch : 59-vjetori i vdekjes
Bernard Mannes Baruch Emri: Bernard Mannes Baruch

Lindi me 19 Gusht 1870 në Camden, Amerikë

Vdiq me 20 Qershor 1965 në Manhattan, Amerikë, në moshën 94 vjeçare

Shtetas: Amerikan

Ishte Financier, Politikan dhe Filantrop


Lillian Hellman 119-vjetori i lindjes
Lillian Florence Hellman Emri: Lillian Florence Hellman

Lindi me 20 Qershor 1905 në New Orleans, Amerikë

Vdiq me 30 Qershor 1984 në Tisbury, Amerikë, në moshën 79 vjeçare

Shtetase: Amerikane

Ishte Shkrimtare dhe Dramaturge
Aforizma.al është iniciative e Veriu Portal
Të gjitha të drejtat e rezervuara 2004 - 2024
20-06-2024 18:27:44
Autori

NDALOHET RIPRODHIMI I MATERIALEVE PA NJË AUTORIZIM TË VEÇANTË NGA VETË AUTORI. Në bazë të ligjit Nr. 35/2016 të legjislacionit të Republikës së Shqipërisë, neni mbi të drejtat e autorit dhe të drejtave të tjera të lidhura me to për veprat e natyrës letrare, artistike dhe shkencore. Çdo shkelje do të pasohet me kallëzim në organet e drejtësisë.