C. S. Lewis 125-vjetori i lindjes
Clive Staples Lewis Emri: Clive Staples Lewis

Lindi me 29 Nëntor 1898 në Belfast, Irlandë e Veriut

Vdiq me 22 Nëntor 1963 në Oxford, Angli, në moshën 64 vjeçare

Shtetas: Britanik

Ishte Shkrimtar, Eseist dhe Teolog


Eugène Ionesco 114-vjetori i lindjes
Eugen Ionescu Emri: Eugen Ionescu

Lindi me 29 Nëntor 1909 në Slatina, Rumani

Vdiq me 28 Mars 1994 në Paris, Francë, në moshën 84 vjeçare

Shtetas: Rumen

Ishte Dramaturg dhe Eseist


Wendell Phillips 212-vjetori i lindjes
Wendell Phillips

Lindi me 29 Nëntor 1811 në Boston, Amerikë

Vdiq me 2 Shkurt 1884 në Boston, Amerikë, në moshën 72 vjeçare

Shtetas: Amerikan

Ishte Orator, Avokat dhe Aktivist
Aforizma.al është iniciative e Veriu Portal
Të gjitha të drejtat e rezervuara 2004 - 2023
29-11-2023 17:26:57
Autori

NDALOHET RIPRODHIMI I MATERIALEVE PA NJË AUTORIZIM TË VEÇANTË NGA VETË AUTORI. Në bazë të ligjit Nr. 35/2016 të legjislacionit të Republikës së Shqipërisë, neni mbi të drejtat e autorit dhe të drejtave të tjera të lidhura me to për veprat e natyrës letrare, artistike dhe shkencore. Çdo shkelje do të pasohet me kallëzim në organet e drejtësisë.