Alexandre Dumas : 219-vjetori i lindjes
Dumas Davy de la Pailleterie Emri: Dumas Davy de la Pailleterie

Lindi me 24 Korrik 1802 në Villers-Cotterêts, Francë

Vdiq me 5 Dhjetor 1870 në Neuville-lès-Dieppe, Francë, në moshën 68 vjeçare

Shtetas: Francez

Ishte Shkrimtar dhe Dramaturg


Sacha Guitry : 64-vjetori i vdekjes
Alexandre Georges-Pierre Guitry Emri: Alexandre Georges-Pierre Guitry

Lindi me 21 Shkurt 1885 në Shën Petersburg, Rusi

Vdiq me 24 Korrik 1957 në Paris, Francë, në moshën 72 vjeçare

Shtetas: Francez

Ishte Aktor, Regjisor dhe Skenarist


Simón Bolívar : 238-vjetori i lindjes
Simón José Antonio de la Santísima Trinidad Bolívar y Palacios Ponte-Andrade y Blanco Emri: Simón José Antonio de la Santísima Trinidad Bolívar y Palacios Ponte-Andrade y Blanco

Lindi me 24 Korrik 1783 në Caracas, Venezuelë

Vdiq me 17 Dhjetor 1930 në Santa Marta, Kolumbi, në moshën 147 vjeçare

Shtetas: Venezuelan

Ishte Revolucionar, Gjeneral dhe Patriot
Aforizma.al është iniciative e Veriu Portal
Të gjitha të drejtat e rezervuara 2004 - 2021
24-07-2021 06:26:24
Autori
Pëllumb Syku

NDALOHET RIPRODHIMI I MATERIALEVE PA NJE AUTORIZIM TE VECANTE NGA VETE AUTORI. Ne baze te ligjit Nr. 35/2016 te legjislacionit te Republikes se Shqiperise, ku rrjedh mbrojtja e të drejtave të autorit dhe të drejtave të tjera të lidhura me to për veprat e natyrës letrare, artistike dhe shkencore. Cdo shkelje do te pasohet me kallezim ne organet e drejtesise.