Bertrand Russell : 53-vjetori i vdekjes
Bertrand Arthur William Russell Emri: Bertrand Arthur William Russell

Lindi me 18 Maj 1872 në Trellech, Uells

Vdiq me 2 Shkurt 1970 në Penrhyndeudraeth, Uells, në moshën 97 vjeçare

Shtetas: Britanik

Ishte Filozof, Studiues i logjikës, Matematikan dhe Eseist

Çmime: Nobel për Letërsi (1950)


James Joyce : 141-vjetori i lindjes
James Augustine Aloysius Joyce Emri: James Augustine Aloysius Joyce

Lindi me 2 Shkurt 1882 në Dublin, Irlandë

Vdiq me 13 Janar 1941 në Zyrih, Zvicër, në moshën 58 vjeçare

Shtetas: Irlandez

Ishte Shkrimtar, Poet dhe Dramaturg


Aldo Palazzeschi : 138-vjetori i lindjes
Aldo Pietro Vincenzo Giurlani Emri: Aldo Pietro Vincenzo Giurlani

Lindi me 2 Shkurt 1885 në Firenze, Itali

Vdiq me 17 Gusht 1974 në Romë, Itali, në moshën 89 vjeçare

Shtetas: Italian

Ishte Shkrimtar dhe Poet
Aforizma.al është iniciative e Veriu Portal
Të gjitha të drejtat e rezervuara 2004 - 2023
02-02-2023 19:35:13
Autori

NDALOHET RIPRODHIMI I MATERIALEVE PA NJË AUTORIZIM TË VEÇANTË NGA VETË AUTORI. Në bazë të ligjit Nr. 35/2016 të legjislacionit të Republikës së Shqipërisë, neni mbi të drejtat e autorit dhe të drejtave të tjera të lidhura me to për veprat e natyrës letrare, artistike dhe shkencore. Çdo shkelje do të pasohet me kallëzim në organet e drejtësisë.