Arthur Schopenhauer 236-vjetori i lindjes
Arthur Schopenhauer

Lindi me 22 Shkurt 1788 në Dancigu, Poloni

Vdiq me 21 Shtator 1860 në Frankfurt, Gjermani, në moshën 72 vjeçare

Shtetas: Gjerman

Ishte Filozof

Ishte një nga mendimtarët më të mëdhenj të shek. XIX.


Jules Renard 160-vjetori i lindjes
Jules Renard

Lindi me 22 Shkurt 1864 në Châlons-du-Maine, Francë

Vdiq me 22 Maj 1910 në Paris, Francë, në moshën 46 vjeçare

Shtetas: Francez

Ishte Shkrimtar dhe Aforist


Stefan Zweig : 82-vjetori i vdekjes
Stefan Zweig

Lindi me 28 Nëntor 1881 në Vienë, Austri

Vdiq me 22 Shkurt 1942 në Petropolis, Brazil, në moshën 60 vjeçare

Shtetas: Austriak dhe Britanik

Ishte Shkrimtar, Dramaturg, Gazetar, Biograf, Poet dhe Historian
Aforizma.al është iniciative e Veriu Portal
Të gjitha të drejtat e rezervuara 2004 - 2024
22-02-2024 14:11:11
Autori

NDALOHET RIPRODHIMI I MATERIALEVE PA NJË AUTORIZIM TË VEÇANTË NGA VETË AUTORI. Në bazë të ligjit Nr. 35/2016 të legjislacionit të Republikës së Shqipërisë, neni mbi të drejtat e autorit dhe të drejtave të tjera të lidhura me to për veprat e natyrës letrare, artistike dhe shkencore. Çdo shkelje do të pasohet me kallëzim në organet e drejtësisë.