Marquis de Sade : 208-vjetori i vdekjes
Donatien-Alphonse-François de Sade Emri: Donatien-Alphonse-François de Sade

Lindi me 2 Qershor 1740 në Paris, Francë

Vdiq me 2 Dhjetor 1814 në Saint-Maurice, Francë, në moshën 74 vjeçare

Shtetas: Francez

Ishte Shkrimtar, Filozof, Poet, Dramaturg, Aristokrat, Eseist, Kriminel dhe Politikan Revolucionar


Romain Gary : 42-vjetori i vdekjes
Roman Kacew Emri: Roman Kacew

Lindi me 8 Maj 1914 në Vilnius, Lituani

Vdiq me 2 Dhjetor 1980 në Paris, Francë, në moshën 66 vjeçare

Shtetas: Francez dhe Lituanez

Ishte Shkrimtar


Filippo Tommaso Marinetti : 78-vjetori i vdekjes
Filippo Tommaso Marinetti

Lindi me 22 Dhjetor 1876 në Aleksandri, Egjypt

Vdiq me 2 Dhjetor 1944 në Bellagio, Itali, në moshën 67 vjeçare

Shtetas: Italian

Ishte Poet, Shkrimtar, Dramaturg dhe Ushtarak
Aforizma.al është iniciative e Veriu Portal
Të gjitha të drejtat e rezervuara 2004 - 2022
02-12-2022 18:24:10
Autori

NDALOHET RIPRODHIMI I MATERIALEVE PA NJË AUTORIZIM TË VEÇANTË NGA VETË AUTORI. Në bazë të ligjit Nr. 35/2016 të legjislacionit të Republikës së Shqipërisë, neni mbi të drejtat e autorit dhe të drejtave të tjera të lidhura me to për veprat e natyrës letrare, artistike dhe shkencore. Çdo shkelje do të pasohet me kallëzim në organet e drejtësisë.