Voltaire : 245-vjetori i vdekjes
François-Marie Arouet Emri: François-Marie Arouet

Lindi me 21 Nëntor 1694 në Paris, Francë

Vdiq me 30 Maj 1778 në Paris, Francë, në moshën 83 vjeçare

Shtetas: Francez

Ishte Filozof, Dramaturg, Historian, Shkrimtar, Poet, Aforist, Enciklopedist, Fabulist, Romancier dhe Eseist


Alexander Pope : 279-vjetori i vdekjes
Alexander Pope

Lindi me 21 Maj 1688 në Londër, Angli

Vdiq me 30 Maj 1744 në Twickenham, Angli, në moshën 56 vjeçare

Shtetas: Anglez

Ishte Poet


Boris Pasternak : 63-vjetori i vdekjes
Boris Leonidovich Pasternak Emri: Boris Leonidovich Pasternak

Lindi me 10 Shkurt 1890 në Moskë, Rusi

Vdiq me 30 Maj 1960 në Peredelkino, Rusi, në moshën 70 vjeçare

Shtetas: Rus

Ishte Shkrimtar dhe Poet

Çmime: Nobel për Letërsi (1958)
Aforizma.al është iniciative e Veriu Portal
Të gjitha të drejtat e rezervuara 2004 - 2023
30-05-2023 06:18:17
Autori

NDALOHET RIPRODHIMI I MATERIALEVE PA NJË AUTORIZIM TË VEÇANTË NGA VETË AUTORI. Në bazë të ligjit Nr. 35/2016 të legjislacionit të Republikës së Shqipërisë, neni mbi të drejtat e autorit dhe të drejtave të tjera të lidhura me to për veprat e natyrës letrare, artistike dhe shkencore. Çdo shkelje do të pasohet me kallëzim në organet e drejtësisë.