Shpeshherë, më inteligjentët janë edhe më liberalët, ndërkohë që më injorantët janë më radikalët. Sully Prudhomme Tema Injorancë, Liberal, Mençuri, Radikal
Mjaftojnë dhjetë vite që një liberal të kthehet në konservator pa ndryshuar asnjë presje. Robert Anton Wilson Tema Kohëzgjatje, Konservator, Liberal
E meta e mendjes liberale është se sheh të mirën kudo. Kjo gjë e ka ndihmuar rritjen e së keqes. Malcolm Muggeridge Tema E keqja, E mira, Liberal
Nëse Zoti do të ishte një liberal, nuk do të kishim Dhjetë Urdhërimet, por Dhjetë Sugjerimet. Malcolm Bradbury Tema Aforizma argëtuese, Liberal, Zot
Qeveritë bëhen liberale vetëm kur detyrohen prej qytetarëve. Ludwig von Mises Tema Detyrim, Liberal, Qeveri
Nuk ekzistojnë liberalët e sinqertë. Tekefundit, liberalët as që ekzistojnë fare. Fernando Pessoa Tema Ekzistencë, Liberal, Sinqeritet
Një radikal është një liberal që e kalon kufirin e shpejtësisë. John Garland Pollard Tema Aforizma argëtuese, Liberal, Radikal, Shpejtësi
Liberalizmi i frikësohet tiranisë së shumicës njësoj si tiranisë së shtetit, duke qenë se ajo synon lirinë e individit. Raymond Aron Tema Frikë, Liberal, Tirani
Liberalizmi është t’u lësh të gjithëve lirinë që të shkatërrojnë lirinë tonë. Ardengo Soffici Tema Liberal, Liri