Mjaftojnë dhjetë vite që një liberal të kthehet në konservator pa ndryshuar asnjë presje. Robert Anton Wilson Tema Kohëzgjatje, Konservator, Liberal
Konservator është ai që mbështet idenë se asgjë nuk duhet të bëhet për herë të parë. Albert E. Wiggam Tema Konservator
Radikali shpik opinione. Kur ai ka kryer punë me to, i adapton konservatori. Mark Twain Tema Konservator, Opinion, Radikal
Ai që bën një revolucion, sapo e arrin qëllimin, kthehet në konservator. Giuseppe Prezzolini Tema Konservator, Revolucion
Konservatorët nuk janë detyrimisht budallenj, por njerëzit më budallenj janë konservatorë. John Stuart Mill Tema Aforizma argëtuese, Budalla, Konservator
Kur ke të drejtë, nuk je kurrë tepër radikal. Kur e ke gabim, nuk je kurrë tepër konservator. Martin Luther King Tema E drejtë, Gabim, Konservator, Radikal
Revolucionari më radikal do të kthehet në konservator menjëherë pas revolucionit. Hannah Arendt Tema Konservator, Radikal, Revolucion
Një qeveri konservatore është hipokrizi e organizuar. Benjamin Disraeli Tema Hipokrizi, Konservator, Qeveri
Nëse konservator do të thotë të ruaj të paprekur besimin, atëherë jam konservator. Papa Gjon Pali I Tema Besimtar, Konservator
Konservator është njeriu që është shumë burracak për të luftuar dhe tepër i dhjamosur për t'ia mbathur. Elbert Hubbard Tema Konservator
Konservatorët janë vërtetë të çuditshëm. I mbështesin shumë të palindurit, por pasi lindin, nuk duan më t'ia dinë për ta. George Carlin Tema Abort, Konservator