Një objekt që është i bukur në vetvete nuk i jep asnjë sugjestionim artistit. I mungojnë të metat. Oscar Wilde Tema Artist, Bukuri, Mangësi, Sugjerim
Jam habitur shumë kur kam kuptuar se çdo mendim i konceptuar nga unë më sugjerohej nga një forcë e jashtme. Nikola Tesla Tema Habi, Sugjerim
Nuk dua një avokat që të më thotë se çfarë s’mund të bëj, por një avokat që të më sugjerojë se si të bëj atë që dua unë. J. P. Morgan Tema Avokat, Sugjerim
Të diktosh është të vrasësh, të sugjerosh është të krijosh. Stéphane Mallarmé Tema Krijim, Sugjerim, Vrasje
Mësuesi i mirë është ai që sugjeron në vend që të dogmatizojë, e që përmes dëshirës së tij për të mësuar arrin të frymëzojë. Edward Bulwer-Lytton Tema Dogmë, Frymëzim, Mësim, Mësues, Sugjerim
Mos i trego gruas se ç’ke pësuar nga femrat e mëparshme. S’është nevoja t’i japësh sugjerime. Sacha Guitry Tema Aforizma argëtuese, Bashkëshortë, Grua, Sugjerim, Vuajtje
Është shumë e thjeshtë të sugjerosh zgjidhje kur nuk di mjaftueshëm në lidhje me problemin. Malcolm Forbes Tema Problem, Sugjerim, Zgjidhje
Përgjigjet e dobishme janë vetëm ato që sugjerojnë pyetje të tjera. Vittorio Foa Tema Përgjigje, Pyetje, Sugjerim
Askush nuk bën pyetje pa sugjeruar edhe përgjigjen që dëshiron të marrë. Jacques Deval Tema Përgjigje, Pyetje, Sugjerim
Të mençurit nuk kanë nevojë për sugjerime, kurse budallenjtë s'i marrin parasysh. Benjamin Franklin Tema Budalla, Mençuri, Sugjerim
Fotografia duhet të sugjerojë e jo të ngulmojë me shpjegime. Brassaï Tema Fotografi, Këmbëngulje, Shpjegim, Sugjerim