Lufta civile është më pak e urryeshme se lufta kundër të huajit; të paktën aty dihet pse luftohet. Anatole France Tema Luftë, Luftë civile
Ekzistenca e fqinjëve është mbrojtja e vetme e kombeve kundër një lufte të përhershme civile. Paul Valéry Tema Fqinj, Luftë civile, Mbrojtje
Lufta e klasave ka ndodhur dhe e kanë fituar të pasurit... dhe nuk kanë zënë robër. Alessandro Barbero Tema Fitore, Luftë civile, Pasuri, Skllavëri
Ndërkohë që lufta civile vazhdon, ndalimi i dënimit me vdekje është i pamundur. Nikolai Bukharin Tema Dënimi me vdekje, Luftë civile
Përleshjet mes fraksioneve janë dhe do të jenë gjithmonë për popujt një dëm shumë më i madh sesa luftërat, uria, murtaja apo çdo zemërim i mundshëm i Zotit. Tit Livi Tema Dëm, Luftë, Luftë civile
Historia e gjithë shoqërisë deri më sot është historia e luftës së klasave. Karl Marx Tema Histori, Luftë civile
Depresioni, inflacioni galopant apo luftërat civile mund ta varfërojnë një vend, ndërkohë që vetëm rritja e produktivitetit mund ta pasurojë. Paul Krugman Tema Ekonomi, Inflacion, Luftë civile, Pasuri, Produkt, Varfëri
Ai që i kundërvihet diktaturës duhet ta pranojë luftën civile si një mjet. Arthur Koestler Tema Diktaturë, Kundërshtim, Luftë civile, Mjet