Një lider i zoti është ai që arrin t’i bindë vartësit e tij se kanë më shumë aftësi nga sa mendojnë ata se kanë, në mënyrë që të mund të bëjnë një punë më të mirë nga sa mendojnë se munden. Charles Erwin Wilson Tema Bindje, Lidership, Vartës
Liderat mendojnë e flasin për suksese. Vartësit mendojnë e flasin për probleme. Brian Tracy Tema Lidership, Problem, Sukses, Të folurit, Vartës
Nuk do ta dëgjosh kurrë të vërtetën nga vartësit e tu, pa kaluar ora dhjetë e darkës. Jürgen E. Schrempp Tema Vartës, Vërtetësi
Vartësia nuk është skllavëri më shumë se ç'është autoriteti tirani. Charles Maurras Tema Skllavëri, Tirani, Vartës
Përpikëria është një prej virtyteve kryesore: pretendoje gjithnjë nga vartësit e tu. Don Marquis Tema Aforizma argëtuese, Përpikëri, Vartës
Çdo pronar, i vogël apo i madh, të jep përshtypjen sikur mendon se ai nuk e ka bërë diellin që punëtorët të përfitojnë pa e paguar. Giuseppe Marotta Tema Pagesë, Pronar, Punëtor, Vartës
Ata menaxherë që u bërtasin vazhdimisht vartësve të tyre, pa u mësuar kurrë asgjë, nuk kanë të drejtë të quhen përgjegjës. Kaoru Ishikawa Tema Kritikë, Menaxhim, Vartës
Mos thuaj që vartësi yt s’është i aftë. Je ti që s’je i aftë t’i gjesh vendin ku ai të japë maksimumin. Josemaría Escrivá de Balaguer Tema Aftësi, Vartës
Nuk do të keni kurrë marrëdhënie të mira me klientët, derisa të mos keni marrëdhënie të mira me vartësit. Walt Disney Tema Klient, Marrëdhënie, Vartës