Autori do duhej të vdiste pasi ka mbaruar së shkruari. Për të mos trazuar rrugëtimin e veprës. Umberto Eco Tema Autor, Vdekje, Vepër
Librat që më lënë pa frymë janë ata që pasi i kam lexuar, do të doja që autori i tyre të ishte miku im më i mirë; e të cilin të mund ta telefonoja sa herë që ma ka ënda. J. D. Salinger Tema Autor, Lexim, Libër, Miqësi, Telefon
Çdo gjë që është shkruar për t’i bërë qejfin autorit është e pavlerë. Blaise Pascal Tema Autor, Lëvdatë, Vlerë
Kur bëhet fjalë për veprën, nuk më intereson nëse autori i saj është komunist apo xhihadist. Gino Paoli Tema Autor, Vepër
Autori duhet ta mbyllë gojën kur vepra e tij fillon të flasë. Friedrich Nietzsche Tema Autor, Heshtje, Të folurit, Vepër
Autor: një trashaman që, duke qenë i pakënaqur që ka mërzitur vetëm brezin e vet, dëshiron të torturojë edhe brezat pasardhës. Montesquieu Tema Autor, Brez, Mërzi, Pasardhës
Në provat teatrale, i vetmi autor që është më i mirë se ai që mungon është një autor i vdekur. George S. Kaufman Tema Aforizma argëtuese, Autor, Teatër
Disa autorë kanë çdo gjë të shquar, përveç veprave. Jacques Deval Tema Aforizma argëtuese, Autor, Vepër