Çdo kulturë përthith elemente nga kultura të tjera, por pastaj veçohet nga mënyra se si i përvetëson. Umberto Eco Tema Kulturë, Përvetësim, Të tjerët
Nuk mund të bësh tregti për shumë vite me shërbëtorët e djallit pa përvetësuar zakonet e tyre. Umberto Eco Tema Djall, Përvetësim, Zakon
Nevojat dhe dëshirat e njeriut përmbushen vetëm në dy mënyra: me prodhim dhe shkëmbim të mirash, që është mënyra ekonomike, ose me përvetësimin pa kompensim të mirave të të tjerëve, që është mënyra politike. Albert Jay Nock Tema Dëshirë, Ekonomi, Këmbim, Nevojë, Përvetësim, Politikë, Prodhim
Sa më e aftë të jetë klasa dominuese për të përvetësuar elementet më të mira të klasës së shtypur, aq më i egër dhe i rrezikshëm është sundimi i saj. Karl Marx Tema Aftësi, Përvetësim, Rrezik, Shtypje
Liria nuk është një privilegj që jepet, por një zakon që përvetësohet. David Lloyd George Tema Liri, Përvetësim, Privilegj, Zakon
Forca e një gjuhe nuk shprehet përmes zhdukjes së fjalëve të huaja, por përmes asimilimit të tyre. Gëte Tema Forcë, Gjuhë, Përvetësim
Të gjitha mendimet e zgjuara janë menduar tashmë, mijëra herë, por në mënyrë që ne t’i përvetësojmë, duhet t’i rimendojmë ndershmërisht, derisa t’i kthejmë në mësime mbi përvojat tona. Gëte Tema Mençuri, Mendim, Mësim, Përvetësim, Përvojë
Sa herë që mësojmë diçka të re, edhe ne bëhemi diçka e re. Leo Buscaglia Tema Mësim, Përvetësim, Risi