Mos e puth kurrë një vajzë që i ka vëllezërit me vraja thike. Robert Jordan Tema Aforizma argëtuese, Grua, Puthje, Vëlla
E zhveshur është shpina e njeriut që nuk ka as vëlla as motër. Marion Zimmer Bradley Tema Motër, Vëlla
Vëllazërimi është më i fortë se vëllavrasja, shpresa është më e fortë se vdekja, paqja është më e fortë se lufta. Papa Françesku Tema Luftë, Paqe, Shpresë, Vdekje, Vëlla, Vrasje
Nuk na sjell lavdi origjina, në qoftë se jemi të përçamë e mendojmë si t'i bajmë vorrin vëllaut. Zef Pllumi Tema Lavdi, Ligësi, Ndarje, Origjinë, Vëlla
Që gjithë njerëzit duhet të jenë vëllezër është ëndrra e atij që nuk ka vëllezër. Charles Chincholle Tema Aforizma argëtuese, Vëlla
Të gjithë njerëzit janë vëllezër, por shyqyr Zotit, nuk janë të gjithë baxhanakë. Anthony Powell Tema Aforizma argëtuese, Të afërm, Vëlla
Njerëzit nuk i urrejnë kurrë armiqtë aq sa urrejnë vëllezërit e tyre. Kaini e Abeli. Remo e Romolo. Antonio Pennacchi Tema Armiqësi, Urrejtje, Vëlla, Vëllazëri
Një vëlla mund të mos jetë një mik, por një mik do të jetë gjithmonë një vëlla. Demetrius Phalereus Tema Miqësi, Të afërm, Vëlla