Nëse mbyt një buburrec, je hero; nëse mbyt një flutur, je katil. Morali ka kritere estetike. Friedrich Nietzsche Tema Estetikë, Flutur, Kusht, Moral
Nëse kthehesh në flutur, askush nuk do të mendojë se çfarë ishe kur zvarriteshe përtokë dhe nuk doje krahët. Alda Merini Tema Flutur, Zvarritje
Një zog, një brumbull apo një flutur, meritojnë po aq admirim sa një pikturë e Leonardos apo e Tintoretos, por ne kemi harruar si të shikojmë. Claude Lévi-Strauss Tema Admirim, Flutur, Natyrë, Shikim, Zog
Flutura është një lule që fluturon. Lulja është një flutur që pushon. Lebrun Pindare Tema Flutur, Lule
Ne fluturat jetojmë një ditë të vetme, e kur shkon ora gjashtë e mbrëmjes, jeta na ka ardhur në maje të hundës. Altan Tema Aforizma argëtuese, Flutur, Kohë, Monotoni
Një natë ëndërrova se isha një flutur, që fluturoja i lehtë e i gëzuar, pa e ditur se isha unë. Pastaj u zgjova, dhe ja, isha sërish vetja ime. Tani nuk di: jam një njeri që ka ëndërruar se ishte flutur, apo një flutur që po ëndërron se është njeri? Mes tyre ka një ndryshim, por në thelb gjithçka është shndërrim. Zhuangzi Tema Ëndërr, Flutur, Njeri, Realitet, Shndërrim
Atë që larva e quan fundi i botës, pjesa tjetër e botës e quan flutur. Richard Bach Tema Flutur, Fund
Asgjë që sheh tek larva nuk të thotë se është gati të shndërrohet në flutur. Buckminster Fuller Tema Flutur, Shndërrim