Po të ngeleshin meshkujt me barrë, aborti do të kthehej në sakrament. Gloria Steinem Tema Abort, Burrë, Shtatzëni
Po të kisha lindur femër, do të isha vazhdimisht me barrë, pasi nuk di të them jo. Robert Maxwell Tema Aforizma argëtuese, Seks, Shtatzëni
Unë kam një mik aq dembel, por aq dembel, saqë është martuar një femër shtatzënë. Gino Bramieri Tema Aforizma argëtuese, Përtaci, Shtatzëni
Tek femra gjithçka është enigmë, por gjithçka ka zgjidhje: kjo quhet shtatzëni. Friedrich Nietzsche Tema Enigmë, Grua, Shtatzëni
Një varkë me vela dhe një femër shtatzënë, janë gjërat më të bukura që mund të shihen. Benjamin Franklin Tema Bukuri, Grua, Shtatzëni
Nga një këndvështrim, asgjë nuk ngjan me marrëzinë më shumë se shtatzënia. Nëna dyfishohet, pastaj përgjysmohet dhe kurrë më s'do jetë e plotë. Erica Jong Tema Marrëzi, Shtatzëni
Është ligji i të kundërtëve që tërhiqen. Ajo ishte shtatzënë, unë jo. Daniele Luttazzi Tema Aforizma argëtuese, Shtatzëni, Tërheqje
Burri që lë me barrë një femër e pastaj martohet me të, është si të shurronte në kapelen vet e pastaj ta vendoste në kokë. Samuel Pepys Tema Aforizma argëtuese, Martesë, Shtatzëni