E gjithë e keqja jonë rrjedh nga fakti që nuk dimë të rrimë vetëm. Jean De la Bruyére Tema E keqja, Vetmi
Nuk ka vetmi më të madhe sesa vetmia e një dështaku. Dështaku është i huaj edhe në shtëpinë e vet. Eric Hoffer Tema Dështak, I huaj, Vetmi
Dashuria është një dënim. Dënohemi ngaqë nuk dimë të rrimë vetëm. Marguerite Yourcenar Tema Dashuri, Ndëshkim, Vetmi
Ishim unë dhe deti. Deti ishte vetëm dhe unë po ashtu. Njëri nga ne të dy mungonte. Antonio Porchia Tema Det, Mungesë, Vetmi
Në dashuri mendohet gjithmonë kështu: njëri nga ne do të vdesë i pari e tjetri do të mbesë vetëm. Nëse nuk mendohet kështu, nuk ka dashuri. Erich Maria Remarque Tema Dashuri, Vdekje, Vetmi
Çifti është bashkësia, ku anëtarët e kanë humbur autonominë pa u liruar nga vetmia. Simone de Beauvoir Tema Çift, Vetmi
Njerëzit e vetmuar që bisedojnë me të vetmuar të tjerë, bëhen edhe më të vetmuar. Lillian Hellman Tema Bisedë, Vetmi
Zoti krijoi mashkullin, por meqë s'i dukej dhe aq i vetmuar, i dha edhe një shoqe, që ai ta ndiente vetminë deri në asht. Paul Valéry Tema Aforizma argëtuese, Burrë, Vetmi