Që nga elefanti e deri te pleshti, e që nga pleshti e deri te molekula më e vogël, e cila përbën origjinën e çdo gjëje, nuk ka asnjë vend në tërë natyrën që nuk vuan apo nuk shijon. Denis Diderot Tema Ekzistencë, Kënaqësi, Vuajtje
Nëse ekzistoj, nuk jam një tjetër: unë nuk e pranoj tek vetja këtë shumëfishim të dyshimtë. Lautréamont Tema Ekzistencë
Domethënia e ekzistencës arrihet vetëm kur luftohet për t'i rrëmbyer një kuptim dhimbjes së pakuptimtë. Richard Wright Tema Dhimbje, Ekzistencë, Kuptim
Ekzistenca është një drithërimë gëzimi, një sëmbim, një kënaqësi e madhe, vena që pulsojnë nën lëkurë, asgjë tjetër. Elena Ferrante Tema Ekzistencë, Gëzim, Kënaqësi
Disa gjëra nuk mund të ekzistojnë pasi nuk mund të perceptohen. Alistair MacLean Tema Ekzistencë, Perceptim
Askush nuk mund të të thotë përse ti ekziston; por meqë je këtu, përpiqu ta mbushësh me kuptim ekzistencën tënde. Søren Kierkegaard Tema Ekzistencë, Kuptim
Jeta ime nuk është gjë tjetër veçse një kërkim i vazhdueshëm për të shmangur banalitetin e ekzistencës. Arthur Conan Doyle Tema Banalitet, Ekzistencë, Kërkim