Autorët më të mirë janë gjithmonë kritikët më të ashpër të veprave të tyre. Philip Stanhope Tema Autokritikë, Kritikë, Vepër
Rruga e vetë-mëshirimit është e shtruar me pishmane. Willy Russell Tema Autokritikë, Mëshirë, Pishman
E di me qartësi absolute që nuk zotëroj një talent të veçantë. Kureshtja dhe ngulmimi, bashkë me autokritikën, më kanë çuar drejt ideve të mia. Albert Einstein Tema Autokritikë, Ide, Këmbëngulje, Kureshtje, Talent
Jam aq autokritik, saqë nuk e vras veten vetëm për të mos lënë një letër lamtumire që do të më dukej qesharake. Massimo Troisi Tema Aforizma argëtuese, Autokritikë, Vetëvrasje
Ruaje pak autokritikë. Ai që ka më pak se dëshiron, duhet të dijë se ka më shumë nga sa vlen. Georg Christoph Lichtenberg Tema Autokritikë, Vlerë
Para se të gjykosh një njeri, ec për tri hënë në këpucët e tij. Thënie Indiane Tema Autokritikë, Gjykim
Nuk jemi gjë tjetër veçse kopertina librash; shërbejmë vetëm për të mbrojtur përmbajtjen nga pluhuri. Ray Bradbury Tema Autokritikë
Ati ynë që je në qiell, na jep forcën ta mbajmë gojën mbyllur kur s'kemi asgjë për të thënë. Faik Konica Tema Asgjë, Autokritikë