Pasionet e njeriut janë të panumërta porsi kokrrizat e rërës, të gjitha të ndryshme njëra nga tjetra, të gjitha fisnike e meskine, të cilat fillimisht i nënshtrohen njeriut, por më pas bëhen tiranet e tij më të tmerrshme. Nikolai Gogol Tema Kontroll, Pasion, Tirani
Nevoja është justifikimi për të gjitha dhunimet e lirisë njerëzore: Është argumentimi i tiranëve dhe kredoja e skllevërve. William Pitt (i Riu) Tema Justifikim, Liri, Nevojë, Skllavëri, Tirani
Liberalizmi i frikësohet tiranisë së shumicës njësoj si tiranisë së shtetit, duke qenë se ajo synon lirinë e individit. Raymond Aron Tema Frikë, Liberal, Tirani
E shkuara: autorizimi i tiranëve për krimet dhe justifikimi i budallenjve për dështimet. Ambrose Bierce Tema Budalla, Dështim, E shkuar, Justifikim, Krim, Tirani
Çdo sistem autokratik i bazuar mbi dhunën ndiqet nga përkeqësimi, sepse dhuna tërheq pashmangshmërisht dhunë. Koha ka treguar se pas tiraneve kanë ardhur gjithmonë despotë edhe më të egër. Albert Einstein Tema Dhunë, Përkeqësim, Tirani
Në duart e të fortëve drejtësia është thjesht një vegël, si shumë vegla të tjera. Georges Bernanos Tema Drejtësi, Mjet, Tirani
Drejtësia pa forcë është paaftësi, forca pa drejtësi është tirani. Blaise Pascal Tema Drejtësi, Forcë, Paaftësi, Tirani
Përderisa keni tirani, si mund të keni atdhe? Atdheu është shtëpia e njeriut, jo e skllavit. Giuseppe Mazzini Tema Atdhe, Skllavëri, Tirani