Janë disa që, sapo marrin ndonjë titull, tjetërsohen krejtësisht, ngrijnë si të kishin ngrënë betonarme. Erich Maria Remarque Tema Titull, Tjetërsim
Nëse do të punosh me qëllim që të marrësh dekorata, puna do të të duket sfilitëse, por nëse do të punosh duke e dashur punën tënde, brenda saj do të gjesh shpagimin tënd. Leon Tolstoi Tema Lodhje, Punë, Shpërblim, Titull
Analfabetizmi më i rrezikshëm, është ai i të shkolluarve. Këtu injoranca kthehet në institucion, një institucion më i mbrojtur se i dijes, sepse ai mbrohet me tituj të pamerituar. Zija Çela Tema Analfabetizëm, Dituri, Injorancë, Institucion, Meritë, Shkollë, Titull
Gratë i duan ca gjëra gjatë martesës, si të drejtën e një titulli dhe vendin e parë në prehrin e praruar të luksit. Mae West Tema Grua, Luks, Martesë, Titull
Nuk ka dëshirë më të madhe se atë të të pasurve për tituj, përveçse ato të të dallimit për pasuri. Hesketh Pearson Tema Pasuri, Titull
Dinjiteti i vërtetë nuk fitohet kurrë përmes titujve, dhe as humbet kurrë me heqjen e tyre. Philip Massinger Tema Dinjitet, Titull
Nuk është titulli që e bën të rëndësishëm njeriun, por është madhështia e njeriut që i jep nder titullit. Nicolai Lilin Tema Madhështi, Njeri, Titull
Nuk mjafton që fëmijët t’i çojmë në shkollë, por ditë pas dite duhet t'i ndërgjegjësojmë që në shkollë nuk shkohet për të fituar një titull, por për t’u përgatitur për jetën. Giovanni Leone Tema Arsim, Fëmijë, Ndërgjegjësim, Përgatitje, Shkollë, Titull