Të kërkojmë të heqim dyshimin nga kokat tona është si të kërkojmë të heqim ajrin nga mushkëritë tona. Tiziano Terzani Tema Dyshim, Heqje
Kur t’i marrësh çdo gjë një njeriu, ai s’do të jetë më subjekt i asnjë pushteti: do të jetë i lirë sërish. Aleksandër Sollzhenjicin Tema Heqje, Liri, Pushtet
Të heqësh veset e këqija është shumë më e efektshme se heqësh organet. Herbert Shelton Tema Efekt, Heqje, Ves
Duhet medoemos të ekzistojë mundësia që t’ua heqim menjëherë pushtetin atyre që e keqpërdorin. Bertrand Russell Tema Heqje, Përdorim, Pushtet
S’është i lumtur ai të cilit fati s’ka ç’t’i japë më, por ai të cilit fati s’ka ç’t’i heqë më. Francisco de Quevedo Tema Dhënie, Fat, Heqje, Lumturi
Sjelljet e këqija janë si dhëmbët e prishur: duhen hequr. Robert Baden-Powell Tema Dhëmbë, Heqje, Sjellje
Kemi hequr qartësinë e ndëshkimit, tani s’na mbetet tjetër veçse të heqim qartësinë e fajit. Giuseppe Pontiggia Tema Faj, Heqje, Ndëshkim
Më heq bukën nëse do, më heq ajrin, por mos ma heq buzëqeshjen tënde. Pablo Neruda Tema Bukë, Buzëqeshje, Heqje
Mund të të heqin çdo gjë: pronat, vitet më të bukura, çdo meritë tënden, e madje edhe këmishën tënde të fundit. Por do të kesh gjithmonë ëndrrat e tua për të rishpikur botën që të kanë mohuar. Yasmina Khadra Tema Ëndërr, Heqje, Pronë