Pasanikët e vërtetë nuk konsultojnë kurrë psikoanalistin: ata gjithmonë gjejnë dikë të gatshëm që t’i dëgjojë falas. Taki Theodoracopulos Tema Aforizma argëtuese, Dëgjim, Falas, Pasuri, Psikoanalizë
Psikoanalisti është një njeri që për të zgjidhur problemet e veta, hiqet sikur di të zgjedhë problemet e tua. Alessandro Morandotti Tema Problem, Psikoanalizë, Shtirje, Zgjedhje
Më mirë rrëfehu te psikoanalisti se te prifti: për priftin është gjithmonë faji yt, për psikoanalistin është gjithmonë i të tjerëve. Marcello Marchesi Tema Aforizma argëtuese, Faj, Prift, Psikoanalizë, Rrëfim, Të tjerët
Kam provuar që të lë pijen përmes psikoanalizës. Tani pi i shtrirë mbi divan. Boris Makaresko Tema Aforizma argëtuese, Pijanec, Pije, Psikoanalizë
Psikoanaliza është profesioni që lidh çdo gjë që ndodh në botë me çështjet seksuale, përveç profesionit të tyre. Karl Kraus Tema Aforizma argëtuese, Psikoanalizë, Seks
Psikoanalistët: mos u merrni me ta, nuk shërbejnë për asgjë. Por janë piktoreskë. Karl Kraus Tema Dobi, Psikoanalizë
Fatmirësisht, psikoanaliza nuk është e vetmja mënyrë për të zgjidhur konfliktet e brendshme. Jeta vazhdon të mbetet akoma mënyra më e mirë. Karen Horney Tema Jetë, Konflikt, Psikoanalizë, Zgjidhje