Dashuria nuk është ajo që pret të marrësh, por ajo që dëshiron të japësh. Katharine Hepburn Tema Dashuri, Dhënie, Marrje
Në moshën e pjekurisë kuptojmë se kemi dy duar: njërën për të ndihmuar veten, tjetrën për të ndihmuar të tjerët. Audrey Hepburn Tema Dhënie, Duar, Marrje
Ekziston një marrëdhënie shumë e ngushtë, cilësore dhe sasiore, mes asaj që jep dhe asaj që merr në këtë botë. Oscar Hammerstein II Tema Cilësi, Dhënie, Karma, Marrje, Sasi
Mund të pranojmë vetëm atë që jemi në gjendje të japim, e mund t'i japim vetëm atij që është në gjendje të pranojë. Charles F. Haanel Tema Dhënie, Pranim
T’u japim nevojtarëve sa u nevojitet do të thotë t’u kthejmë sa u takon, jo t’u japim nga pjesa jonë. Gregori i Madh Tema Dhënie, E drejtë, Nevojë
Zoti na ka dhënë dy duar, njërën për të dhënë e tjetrën për të marrë. Billy Graham Tema Dhënie, Duar, Marrje
Nëse do që të jetosh i lumtur, udhëto me dy çanta: njërën për të dhënë, tjetrën për të marrë. Gëte Tema Dhënie, Lumturi, Marrje
I pasur nuk është ai që zotëron, por ai që jep, ai që është i aftë të japë. Papa Gjon Pali II Tema Dhënie, Pasuri, Zotërim
Më mirë të japësh se të marrësh, por nganjëherë ka më shumë përvujtëri në pranim sesa në dhënie. Søren Kierkegaard Tema Dhënie, Marrje, Më mirë ... se, Përulësi, Pranim