Të gjithë duan ta kenë të vërtetën nga ana e tyre; pak janë ata që duan të jenë nga ana e së vërtetës. Richard Whately Tema Anim, Mbështetje, Vërtetësi
Të gjithë ata që duhet të vendosin mbi çështje të dyshimta, duhet të jenë të pandikueshëm nga urrejtja apo simpatia, nga zemërata apo sentimentalizmi. Salusti Tema Anim, Dyshim, Ndikim, Sentimentalizëm, Simpati, Urrejtje, Vendim, Zemërim
I ashtuquajturi Zot i ushtrive është përherë nga ana e kombeve që kanë artilerinë më të mirë, gjeneralët më mirë. Ernest Renan Tema Anim, Forcë, Zot
Një njeri i anuar, kur përfshihet në një debat, nuk i intereson fare se nga cila anë qëndron e drejta, por kërkon të bindë dëgjuesit mbi pohimet e tij. Platoni Tema Anim, Debat, E drejtë, Interes
Siç duket, sporti i bën njerëzit të këqij, duke mbajtur anën e më të fortit e duke urryer më të dobëtin. Alberto Moravia Tema Anim, Dobësi, Forcë, Sport, Urrejtje
Për përfaqësuesin tënd në parlament është më e leverdishme të mbajë anën e industrisë së duhanit sesa anën e shëndetit tënd. Jackie Mason Tema Anim, Fitim, Politikë
Mos-përfshirja në konfliktin midis të fortit dhe të dobëtit, do të thotë të bëhesh palë me të fortin dhe jo të jesh neutral. Paulo Freire Tema Anim, Dobësi, Forcë, Konflikt, Neutralitet
Nuk e ka gjithkush aftësinë të anohet tërësisht në njërën anë apo tërësisht në anën tjetër. Lautréamont Tema Anë, Anim
Mos rri nga ana e gabuar e diskutimit vetëm ngaqë kundërshtari yt është nga ana e duhur. Baltasar Gracián Tema Anim, Gabim, Kundërshtar
Nëse nuk studiojmë, rrezikojmë të mbajmë anën e xhelatëve e të shfrytëzuesve, apo edhe më keq, anën e spektatorëve të paaftë. Paolo Giuntella Tema Anim, Spektatorë, Studim, Xhelat