Konceptimi, puna themelore e trurit, është ajo që bën dallimin në çdo art. Dante Gabriel Rossetti Tema Art, Koncept, Tru
Për lakeun nuk mund të ekzistojë njeriu i madh, sepse lakeu ka një koncept krejt të tijin për madhështinë. Leon Tolstoi Tema Koncept, Madhështi, Vogëlsi
Mendojmë përmes koncepteve të përgjithshme, por jetojmë përmes koncepteve të përveçme. Alfred North Whitehead Tema Jetë, Koncept, Mendim
Mos mendoni se njeriu mund të ndiejë aq dashuri sa mund të konceptojë: te dëshira dhe te imagjinata ka më pak forcë se te ndjeshmëria. Sully Prudhomme Tema Dashuri, Dëshirë, Forcë, Imagjinatë, Koncept, Ndjeshmëri, Ndjesi
Çfarëdo që të shpjegosh, ji konciz; në mënyrë që mendjet e gatshme ta kuptojnë shpejt dhe ta ruajnë më lehtë. Horaci Tema Koncept, Konçiz, Mësim, Shkurt
Zoti është një koncept i thjeshtë që edhe fëmijët mund ta kuptojnë. Bob Marley Tema Fëmijë, Koncept, Kuptim, Zot
Detyra jonë kryesore është të qartësojmë sa më mirë konceptin tonë mbi detyrën. Maurice Maeterlinck Tema Detyrë, Koncept, Qartësi
Mendimet pa përmbajtje janë të zbrazëta, intuitat pa koncepte janë të vërbëra. Immanuel Kant Tema Intuitë, Koncept, Mendim, Përmbajtje
Çfarëdolloj koncepti të shprehë një popull, përmes tij ai nxjerr në pah edhe një aspekt të karakterit kombëtar. Nikolai Gogol Tema Karakter, Komb, Koncept, Popull
Arsyeja përse pasuria nuk e sjell lumturinë është se paraja nuk është një koncept fëmijëror. Sigmund Freud Tema Fëmijëri, Koncept, Lumturi, Para