Arti nuk është një punë artificiale, është përcjellja e ndjesive që artisti ka provuar. Leon Tolstoi Tema Art, Artificial, Ndjesi
Nuk ekziston asnjë fe natyrore. Të gjitha fetë janë produkte artificiale. Arthur Schopenhauer Tema Artificial, Fe
Për të besuar në Zot, mjafton të studiosh për një vit inteligjencën artificiale. Alan Perlis Tema Artificial, Fe, Studim, Zot
Inteligjenca artificiale është e lidhur me inteligjencën, ashtu si lulet artificiale me lulet. David Parnas Tema Artificial, Mençuri
Kryelartësia na bën artificial. Përvujtëria na bën real. Thomas Merton Tema Artificial, Kryelartësi, Përulësi
Të jesh femër është një dhuratë e natyrës, ose, si në rastin tim, një dhuratë që unë ia kam bërë vetes. Vladimir Luxuria Tema Artificial, Dhuratë, Grua, Natyrë
Nuk i kam pëlqyer kurrë lulet artificiale, që mbesin të bukura gjithmonë, e që pikërisht për këtë arsye nuk janë të bukura kurrë. Giorgio Faletti Tema Artificial, Bukuri, Lule
Pasionet artificiale zhbëhen në çastin që prekin pasionet natyrore. Maria Edgeworth Tema Artificial, Pasion
Sot njerëzit luftojnë për të gjetur ç'është e vërtetë. Gjithçka është bërë kaq artificiale saqë shumë njerëz bëjnë çmos të kapen pas shpresës. Bob Marley Tema Artificial, Luftë, Realitet, Shpresë