Dashurinë e nënës nuk të duhet ta meritosh, por të duhet të meritosh atë të babait. Robert Frost Tema Baba, Dashuri, Fëmijë, Meritë, Nënë, Prind
Një nënë nuk është një person ku të jesh i varur, por një person që i shfuqizon të gjitha varësitë e tua. Dorothy Canfield Fisher Tema Nënë, Prind, Varësi
Në fillimin e jetës sonë, trupat e nënave tona janë kufijtë, gjeografia personale dhe gjithçka që dimë për botën. Louise Erdrich Tema Botë, Lindje, Nënë, Prind
Nuk ka ekzistuar kurrë një fëmijë aq i urtë saqë e ëma e tij të mos ndihej e lumtur tek e shpinte të flinte. Ralph Waldo Emerson Tema Fëmijë, Nënë, Prind
Një shkrimtar që flet për librat e tij është po aq i padurueshëm sa një nënë që flet për fëmijët e saj. Benjamin Disraeli Tema Fëmijë, Libër, Mërzi, Nënë, Shkrimtar
Një bashkëshort vlen një tjetër, ku edhe më i zorshmi është më pak i bezdisshëm se nëna. Pierre Choderlos de Laclos Tema Bashkëshortë, Bezdi, Nënë
Gratë janë aq hipokrite saqë të gjithë bijtë thonë me bindje se nëna e tyre ishte një shenjte. Remy de Gourmont Tema Hipokrizi, Nënë
Ekziston një mospajtueshmëri e çuditshme mes përçmimit ndaj grave dhe respektit ndaj nënave. Simone de Beauvoir Tema Grua, Nënë, Përçmim, Respekt
Vrasësi që respekton nënën e tij, e ka ende një grimcë nderi e mirësie në zemër; por edhe më i lavdishmi mes njerëzve, që i shkakton dhimbje dhe ofendon nënën e tij, s’është tjetër veçse një krijesë e neveritshme. Edmondo De Amicis Tema Dhimbje, Mirësjellje, Nënë, Ofendim, Prind, Respekt