Dituria dhe mirëkuptimi janë shoqërueset besnike të jetës, që nuk do të të tradhtojnë kurrë. Khalil Gibran Tema Dituri, Mirëkuptim
E ardhmja varet më pak nga vitet e shkollimit dhe më shumë nga cilësia e mirëkuptimit tonë të ndërsjellë. Ivan Illich Tema E ardhme, Mirëkuptim, Shkollë
Shko drejt të tjerëve dhe ata do të ecin drejt teje. Chris Widener Tema Kompromis, Mirëkuptim, Të tjerët
Fëmijët nuk kanë nevojë për mësime, por për dashuri dhe mirëkuptim. Për të qenë të mirë në mënyrë të natyrshme, kanë nevojë të ndihen të miratuar e të lirë. A. S. Neill Tema Dashuri, Fëmijë, Mësim, Mirëkuptim
Për të shkruar mirë, duhen kapërcyer idetë e ndërmjetme aq sa mjafton për të mos qenë bajat, dhe jo aq shumë sa për të mos u kuptuar. Montesquieu Tema Bajatje, Mirëkuptim, Shoqëri
Asgjë s’i afron njerëzit më shpejt se një mirëkuptim i trishtë e melankolik. Milan Kundera Tema Afërsi, Mirëkuptim
Kemi nevojë për një gotë mirëkuptim, një fuçi dashuri dhe një oqean durim. François de Sales Tema Dashuri, Durim, Mirëkuptim
Miqësia e vërtetë nënkupton edhe përpjekjen e sinqertë për të kuptuar bindjet e miqve tanë, ndonëse nuk arrijmë t’i pranojmë apo t’i mbështesim. Josemaría Escrivá de Balaguer Tema Miqësi, Mirëkuptim
Sa më shumë i njoh disa femra të nderuara, aq më shumë e mirëkuptoj beqarinë. Giulio Andreotti Tema Aforizma argëtuese, Beqar, Grua, Mirëkuptim
Për të arritur progresin e vërtetë, duhen ndërruar edhe ligjet edhe zemrat e njerëzve. Hillary Clinton Tema Ligj, Mirëkuptim, Përparim, Veprim, Zemër