Njeriu mbart brenda vetes fantazmën e një majmuni që e ngatërron me një engjëll. Giorgio Celli Tema Engjëll, Fshehje, Majmun
Qeniet njerëzore janë shimpanze që kur dehen me pushtet humbasin kontrollin. Kurt Vonnegut Tema Kontroll, Majmun, Njeri, Pushtet
Kumpjuterat nuk duhet të jenë më të aftë se ne, sepse ne i kemi krijuar. Saktësisht të njëjtën gjë kanë thënë edhe majmunët për ne. Toon Verhoeven Tema Aforizma argëtuese, Aftësi, Kompjuter, Krijim, Majmun
Pasi u zhgënjye nga majmuni, Zoti krijoi njeriun. Më pas hoqi dorë nga eksperimentet e mëtejshme. Mark Twain Tema Aforizma argëtuese, Eksperiment, Krijim, Majmun, Zhgënjim, Zot
Edhe majmuni më i bukur është më i shëmtuar se njeriu më i shëmtuar. Sokrati Tema Bukuri, Majmun, Njeri, Shëmti
Qenia njerëzore dallon nga majmunët falë pasionit të tij kundrejt listave. H. Allen Smith Tema Dallim, Majmun, Njeri
Më mirë të jem pasardhës i majmunit sesa i një personi që e përdor inteligjencën e tij për të errësuar të vërtetën. Piergiorgio Odifreddi Tema Fshehje, Majmun, Pasardhës, Preferencë, Vërtetësi
Majmunët me ndjeshmëri të madhe u rrinë larg fjalimeve, përveç rasteve kur u duhet të fitojnë bukën e gojës. Kenneth Grahame Tema Fjalim, Majmun, Ndjeshmëri, Ushqim
Na ngushëllon më shumë të qenët një evoluim modest i majmunit, sesa një version i përkeqësuar i engjëjve. Finley P. Dunne Tema Engjëll, Majmun, Ngushëllim, Prejardhje
Fakti që kemi një vetëvlerësim kaq të lartë është mungesë kulture. E mbajmë veten më të ngjashëm me hyjnitë se me majmunët. Angela Carter Tema Hyjni, Kulturë, Majmun, Ngjashmëri, Vlerësim