Nuk ka asgjë më të çuditshme se prirjen tonë për të supozuar se jemi mendërisht dhe moralisht më të mirë se ata që e mendojnë ndryshe nga ne. Elbert Hubbard Tema E mira, Habi, Supozim
Djaloshi rritet tre vite më herët nga ç’mendojnë prindërit e tij dhe dy vite më vonë nga ç’mendon ai vetë. Lewis Blaine Hershey Tema Djalosh, Prind, Rritje, Supozim
Gjëja e ditur nuk njihet me të vërtetë. Në procesin e dijes, mënyra më e zakonshme për të gënjyer veten dhe të tjerët, është ta supozojmë një gjë të ditur dhe ta pranojmë si të tillë. Hegeli Tema Dituri, Njohje, Supozim
Dituria është shkencë. Të supozosh se di është injorancë. T. Colin Campbell Tema Dituri, Injorancë, Shkencë, Supozim
Çdokush është një gjeni. Por nëse peshku gjykohet nga aftësia e tij për t'u ngjitur në pemë, ai do të kalojë gjithë jetën duke menduar se është budalla. Albert Einstein Tema Aftësi, Gjenialitet, Gjykim, Supozim
Nëse nuk mund të shprehet me shifra, nuk është shkencë, është hamendje. Robert A. Heinlein Tema Shkencë, Supozim
Ne ulemi në rreth dhe hamendësojmë, ndërsa sekreti rri në qendër dhe di. Robert Frost Tema Sekret, Supozim
Jam i verbër dhe injorant, por hamendësoj që rrugët janë të shumta. Jorge Luis Borges Tema Injorancë, Rrugë, Supozim, Verbëri