Një test inteligjence tregon se sa inteligjent do të ishte treguar një njeri nëse nuk do ta kishte bërë. Laurence J. Peter Tema Aforizma argëtuese, Mençuri, Provim
Për të ushtruar profesionin më të vështirë, atë të prindit, s’është nevoja të kalosh asnjë provim. David Grossman Tema Prind, Profesion, Provim
Mendoja se njerëzit mësojnë menjëherë nga përvoja, por disa mbetkan për vjeshtë. Peter De Vries Tema Mësim, Përvojë, Provim
Provimet janë të tmerrshme edhe për më të përgatiturit, sepse edhe më budallai ndër budallenjtë mund të formulojë pyetje, të cilave, as më i zgjuari ndër të zgjuarit nuk është i aftë t'u japë përgjigje. Charles Caleb Colton Tema Aforizma argëtuese, Budalla, Përgjigje, Provim, Pyetje
Studentëve u bën mirë marrëdhënia seksuale përpara provimit, sidomos nëse e bëjnë me profesorin që cakton pyetjet. Luciano De Crescenzo Tema Aforizma argëtuese, Provim, Seks, Student
Në provime, mësuesit nuk duan të kuptojnë se sa dinë nxënësit, por duan t'u tregojnë nxënësve se sa dinë mësuesit. Carlo Dossi Tema Dituri, Nxënës, Provim, Shkollë
Mes shkurajimeve të një të riu gjenial, maksimumi është, të shkojë në shkollë e të japë provime. Carlo Dossi Tema Provim, Shkollë, Shkurajim