Ndyrësirat që hasim rrugës, ndonjëherë i shkelim, e ndonjëherë i përshëndesim. Eros Drusiani Tema Përshëndetje, Pisllëk
Në përditshmërinë tonë përshëndetemi vazhdimisht, ngaqë shpesh kemi ndjesinë se diçka që ikën nuk kthehet më. Éric-Emmanuel Schmitt Tema Ikje, Kthim, Përshëndetje
Nuk ka marrëdhënie më të çuditshme e më të sikletshme se ajo mes dy njerëzve që njihen vetëm me sy, që shihen për çdo ditë e për çdo orë, që e vështrojnë njëri-tjetrin me vështrime depërtuese, e megjithatë, për shkak të një teke apo të një zakoni shoqëror, ndihen të detyruar të sillen si të huaj. Thomas Mann Tema I huaj, Marrëdhënie, Njohje, Përshëndetje, Siklet
Akti seksual është përshëndetja që shkëmbejnë dy shpirtra. Macedonio Fernández Tema Përshëndetje, Seks, Shpirt
Nëse nuk shihemi më: Mirëdita!, Mirëmbrëma!, e Natën e mirë! Jim Carrey Tema Aforizma argëtuese, Përshëndetje
Përshëndetja është mohim i ndarjes, është të thuash: "sot po luajmë ndarjesh por nesër do të rishihemi". Jorge Luis Borges Tema Ndarje, Përshëndetje
Nuk mjafton të mos përshëndesësh. Nuk përshëndetën as njerëzit që nuk njihen. Karl Kraus Tema Njohje, Përshëndetje
Përmes përshëndetjes tregojmë se, personit në fjalë, i duam të mirën, ose të paktën, që s'i duam të keqen. Desmond Morris Tema Dashuri, Përshëndetje
Pas të dyzetave, një femër që nuk i përgjigjet përshëndetjes së një mashkulli, ose është e verbër, ose e shtangur, ose lezbike. José Artur Tema Aforizma argëtuese, Burrë, Grua, Moshë, Përshëndetje