Një puthje mund të shkatërrojë jetën në mënyra të ndryshme. Oscar Wilde Tema Mënyrë, Puthje, Shkatërrim
Nuk është mënyra se si mendoj për veten që më ka shkatërruar, por mënyra se si mendoj për të tjerët. Marquis de Sade Tema Aforizma argëtuese, Mendim, Shkatërrim
Është e pabesueshme se si një dykëmbësh i gjinisë femërore mund të shkatërrojë një mashkull. Totò Tema Aforizma argëtuese, Burrë, Gjini, Grua, Shkatërrim
Mua më kanë shkatërruar femrat: kam pasur shumë pak. Roberto Benigni Tema Aforizma argëtuese, Grua, Shkatërrim
Femrat janë krijesa të paqëndrueshme: nëse u jep diçka në dorë, nuk janë të kënaqura derisa ta shkatërrojnë. Efraim Medina Reyes Tema Grua, Shkatërrim
Fati na shkatërron në dy mënyra: ose duke na i mohuar dëshirat ose duke na i plotësuar ato. Henri-Frédéric Amiel Tema Dëshirë, Fat, Shkatërrim
Kush është i padurueshëm, prish çdo gjë pa arritur asgjë të madhe. Yamamoto Tsunetomo Tema Arritje, Durim, Shkatërrim
Arkitekti i shkatërrimit është arroganca, me themelet përpjetë e me tjegullat përtokë. Francisco de Quevedo Tema Arrogancë, Shkatërrim
Qëllimi i agresivitetit është dominimi, jo shkatërrimi. Desmond Morris Tema Agresivitet, Dominim, Shkatërrim