Shmangia e konkretes është një nga fenomenet më shqetësuese në historinë e shpirtit njerëzor. Elias Canetti Tema Konkret, Shmangie
Realiteti është çështje pikëpamjesh: sa më shumë të largohesh nga e shkuara, aq më e prekshme dhe konkrete të duket; sa më pranë t’i qëndrosh të tashmes, aq më e pabesueshme do të të duket. Salman Rushdie Tema E shkuar, E tashme, Konkret, Realitet
A janë abstrakte faktet apo janë përfaqësime abstrakte të gjërave konkrete? David Foster Wallace Tema Fakt, Konkret
Konkretizimi nga pritshmëritë tona ndaj jetës varet nga energjia që përqendrojmë mbi to. Kriyananda Tema Konkret, Pritshmëri
Nis të bësh diçka! Nuk mund ta krijosh emrin tënd në bazë të gjërave që ke ndër mend të bësh. Liz Smith Tema Gjëra, Konkret, Punë
Nuk ka racionalitet pa mendime të përgjithshme e konkretizim. Pa këto, racionaliteti është fanatizëm. Pier Paolo Pasolini Tema Fanatizëm, Konkret, Përgjithësim, Racional
Është shumë herë më keq të humbim ëndrrat sesa të humbim diçka konkrete. Alessia Gazzola Tema Ëndërr, Humbje, Konkret
E keqja është zëvendësimi sistematik i abstraktes me konkreten. Jean-Paul Sartre Tema E keqja, Konkret