Mbështetja e të tjerëve është një gozhdë tek e cila nganjëherë nuk duhen varur shpresa. Paul Cézanne Tema Dëgjim, Mbështetje
Statistikat mund të mbështesin çdo gjë, edhe të kundërtën e çdo gjëje. James Callaghan Tema Mbështetje, Statistikë
Një ateist është ai që nuk ka asnjë pikë të padukshme ku të mbështetet. John Buchan Tema Aforizma argëtuese, Ateizëm, Mbështetje
Njerëzit i përdorin statistikat si pijaneci fenerët e rrugës: jo për ndriçim, por për mbështetje. Andrew Lang Tema Aforizma argëtuese, Mbështetje, Pije, Statistikë
Babai im më ka dhënë gjënë më të çmuar që mund të më jepte: ka besuar në mua. Jim Valvano Tema Besim, Mbështetje, Prind
Fakti që një ide është e mbështetur gjerësisht, nuk është aspak një provë që të mos jetë tërësisht absurde. Madje, duke pasur parasysh injorancën e shumicës, ka më të ngjarë të jetë një idiotësi se një mençuri. Bertrand Russell Tema Absurd, Ide, Idiotësi, Mbështetje, Opinion, Shumicë
Kundërshtuesit e dënimit me vdekje do t'i varnin me kënaqësi mbështetësit e dënimit me vdekje. René Barjavel Tema Kundërshtim, Mbështetje, Ndëshkim, Vdekje