Është më mirë një dashuri e pakëmbyer se një dashuri me hope. Ai që na do pak, na bën të vuajmë më shumë se ai që nuk na do fare. Alessia Gazzola Tema Dashuri, Këmbim, Vuajtje
Ki kujdes nga ata që bëjnë premtime pa kërkuar asgjë në këmbim. Bernard Baruch Tema Këmbim, Kujdes, Premtim
Dashuria e vërtetë fillon kur nuk pret asgjë në këmbim. Antoine de Saint-Exupéry Tema Dashuri, Këmbim, Pritshmëri
Sa keq që s'mund t'i shkëmbejmë hallet: të gjithë duket sikur dinë t'i zgjidhin fare mirë hallet e tjetrit. Olin Miller Tema Aforizma argëtuese, Këmbim, Problem, Zgjidhje
Nga të gjitha shakatë që fati i bën njeriut, nuk ka më të tmerrshme se një dashuri që nuk këmbehet. Maksim Gorki Tema Dashuri, Fat, Këmbim, Shaka
Çdo veprimtari njerëzore është e bazuar mbi shkëmbimin dhe kompromisin. Edmund Burke Tema Këmbim, Kompromis
Të duash për t’u dashur është njerëzore, por të duash vetëm për të dashur, është pothuajse engjëllore. Alphonse De Lamartine Tema Dashuri, Engjëll, Këmbim
Telashi i dashurisë është se shumë njerëz e ngatërrojnë me gastritin, e me t'u shëruar, e gjejnë veten të martuar. Groucho Marx Tema Aforizma argëtuese, Dashuri, Këmbim, Problem
Nëse dashuron, vuan, por në këmbim ke dashurinë. Nëse nuk dashuron, vuan njësoj, por në këmbim nuk ke asgjë. Giulia Carcasi Tema Dashuri, Këmbim, Vuajtje