Njeriu është e vetmja kafshë me aftësinë për t'u bërë i marrë. André Glucksmann Tema Kafshë, Marrëzi, Njeri
Mund të krahasohet me një shtazë ai njeri që nuk ka askënd me të cilin të ngazëllohet në kohë gëzimi e të pikëllohet në kohë trishtimi. Aelred of Rievaulx Tema Gëzim, Kafshë, Vetmi
Kafshët nga jashtë shikonin derrin pastaj njeriun, pastaj njeriun dhe sërish derrin: por ishte e pamundur tashmë të kuptoje se cili ishte njëri dhe cili tjetri. George Orwell Tema Kafshë, Njeri
Të lehtësosh vuajtjen e një kafshe vlen më shumë se të sodisësh të këqijat e gjithësisë duke u lutur me priftërinjtë. Buda Tema Kafshë, Lutje, Vuajtje
Nuk jam aq i tërbuar me gjahtarët sa jam me kafshët e gjora që nuk kanë forcën e duhur për t'i shqyer e bërë copash. Franz Krauspenhaar Tema Forcë, Gjueti, Kafshë
Njeriu në arrogancën e tij beson se është një vepër madhore sa për të merituar krijimin nga hyjnitë. Besoj se është e drejtë të konsiderohet pasardhës i kafshëve. Charles Darwin Tema Arrogancë, Hyjni, Kafshë, Krijim, Njeri
Një kafshë është e lumtur kur bën atë gjë që evoluimi e ka përshtatur për të bërë në natyrë. Jeffrey Moussaieff Masson Tema Evoluim, Kafshë, Natyrë, Përshtatje