Një njeri i lirë vepron gjithnjë në mirëbesim dhe kurrë me dinakëri. Baruch Spinoza Tema Dinakëri, Liri, Mirëbesim
Paqja nuk është mungesa e luftës, por është një virtyt, një stad mendor, një qëndrim ndaj mirëdashjes, mirëbesimit dhe drejtësisë. Baruch Spinoza Tema Drejtësi, Frikë, Mirëbesim, Paqe, Qëndrim, Virtyt
Rreth 95% të gjërave që të thuhen në mirëbesim, nuk do të mund t'ia thoje askujt gjithsesi. Mark McGinnis Tema Mirëbesim
Sinqeriteti gjendet në pak njerëz dhe shpeshherë është më i mprehti mashtrim, pasi disa tregohen të sinqertë që të fitojnë mirëbesimin dhe të depërtojnë në sekretet e tjetrit. François de La Rochefoucauld Tema Mashtrim, Mirëbesim, Sekret, Sinqeritet
Mirëbesimi e ushqen bisedën më shumë se inteligjenca. François de La Rochefoucauld Tema Bisedë, Mençuri, Mirëbesim
Jam i huaji me të cilin kam mirëbesimin më të madh. Pino Caruso Tema Aforizma argëtuese, I huaj, Mirëbesim
Besimi duhet të na japë paqe. Duhet thënë se nuk mjafton mirëbesimi, pasi njerëzit shohin gjithnjë, por mendojnë rrallë. Simón Bolívar Tema Besim, Mendim, Mirëbesim, Paqe