Thuhet se personi i ngopur nuk mund të kuptojë një person të uritur: unë shtoj se, një person i uritur nuk mund të kuptojë një tjetër person të uritur. Fjodor Dostojevski Tema Kuptim, Uri
Për çdo të varfër që zbehet nga uria, një i pasur zbehet nga frika. Louis Blanc Tema Frikë, Pasuri, Uri, Varfëri
Kur njeriu nuk ka më ftohtë, uri dhe frikë, është i pakënaqur. Ennio Flaiano Tema Frikë, Ndjeshmëri, Pakënaqësi, Uri
Dashuria lind prej oreksit, zgjat prej urisë e vdes prej ngopjes. Alessandro Morandotti Tema Dashuri, Oreks, Uri
Nganjëherë është e vështirë të bësh zgjedhjen e duhur, sepse ose të bren ndërgjegjja ose të bren uria. Totò Tema E duhur, Ndërgjegje, Uri, Zgjedhje
Gjuetari duhet të jetë gjithmonë pak i uritur, pasi uria i bën më të mprehta shqisat. Luis Sepúlveda Tema Gjueti, Shqisë, Uri
Dëshira për dije ashtu si uria për pasuri, rritet me shtimin e vetvetes. Laurence Sterne Tema Dëshirë, Dituri, Pasuri, Uri
Një kockë që i jepni qenit nuk është dhembshuri: dhembshuri është kocka e ndarë me qenin kur jeni i uritur sa ai. Jack London Tema Bamirësi, Uri