Besëtytnia është për fenë ashtu si astrologjia për astronominë, bija e çmendur e një nëne të kujdesshme. Volteri Tema Astrologji, Astronomi, Besëtytni, Fe
Nëse logjika dhe matematika do të zinin vendin e fesë dhe astrologjisë, si në shkolla ashtu edhe në televizion, bota dalëngadalë do të bëhej një vend më i mirë, dhe jeta më e denjë për t’u jetuar. Piergiorgio Odifreddi Tema Astrologji, Fe, Logjikë, Matematika, Shkollë, Televizion
Po të bënim bashkë dhjetë njerëzit më të zgjuar të tokës e t’i pyesnim se cila është gjëja më trashanike që ekziston, nuk do të arrinin të gjenin asgjë më trashanike se astrologjinë. David Hilbert Tema Astrologji, Mençuri, Trashamanësi
Astrologët janë njerëz fatlumë: fitojnë aq shumë famë me një të vërtetë të hamendësuar saqë as njëqind gënjeshtrat pasuese nuk ua heqin dot. Francesco Guicciardini Tema Astrologji, Famë, Gënjeshtër, Hamendje, Vërtetësi
Funksioni i vetëm i parashikimeve në fushën e ekonomisë është që të bëjë disi më të respektueshme astrologjinë. Ezra Solomon Tema Aforizma argëtuese, Astrologji, Ekonomi, Parashikim, Respekt
Njohja e pasojës dhe mosnjohja e shkakut prodhoi astrologjinë. Giacomo Leopardi Tema Astrologji, Pasojë, Shkak
Nëse horoskopi do të ishte i vërtetë, do të ekzistonin vetëm 12 kategori njerëzish në tokë. Piero Angela Tema Astrologji, Horoskopi
Do vijë koha kur njerëzit të kuptojnë se astrologët janë gënjeshtarë të pashoq. Volteri Tema Astrologji, Gënjeshtër
A besoj në astrologji?! Unë nuk besoj as në astronomi. Peter De Vries Tema Astrologji, Astronomi, Besim