Domethënia e një sendi nuk është më tepër se funksioni i tij. David Foster Wallace Tema Domethënie, Funksion
Shpesh zbulojmë se çfarë do të funksionojë, duke gjetur se çfarë nuk funksionon. Me shumë gjasa, ai që nuk ka bërë kurrë një gabim, nuk ka bërë kurrë një zbulim. Samuel Smiles Tema Funksion, Gabim, Zbulim
Komunizmi është si proibicionizmi: ideja është e mirë, por s’do të funksionojë kurrë. Will Rogers Tema Funksion, Ide, Komunizëm
Arkitektura mund të ketë një funksion politik, pikërisht sepse merret me njeriun dhe mënyrën e tij të jetesës. Oscar Niemeyer Tema Arkitekturë, Funksion, Politikë
Në botë, vetëm njerëzit nuk funksionojnë. Çdo gjë tjetër funksionon më së miri. Giovannino Guareschi Tema Funksion, Njeri
Vetëm ngaqë diçka nuk kryen funksionin që ti dëshiron, nuk do të thotë se është e padobishme. Thomas Edison Tema Dëshirë, Dobi, Funksion
Nëse anijet zakonisht funksionojnë më mirë se shtetet, kjo ndodh sepse në anije secili pranon detyrën që i takon, ndërsa në shtete, zakonisht, sa më pak të dijë njeriu, aq më shumë e kap dëshira për të komanduar. Massimo d’Azeglio Tema Funksion, Shtet, Urdhër
E kupton se po plakesh kur të dhemb gjithkund. E ku nuk të dhemb, nuk funksionon më. Hy Gardner Tema Aforizma argëtuese, Dhimbje, Funksion, Pleqëri
Funksioni i artit është të na bëjë të ndihemi të vegjël në mënyrën e duhur; njerëzit mund të na bëjnë të ndihemi të vegjël vetëm në mënyrën e gabuar. E. M. Forster Tema Art, Funksion