Je psikolog dhe fiziolog i keq, nëse mendon se, duke jetuar me një grua, do të shkonin punët fjollë vetëm duke e respektuar dhe duke i bërë qejfin. Gruas para së gjithash i duhet shtrati. Anton Çehov Tema Burrë, Grua, Psikologji, Respekt, Seks
Qëllimi i psikologjisë është të na japë një ide krejt të ndryshme rreth gjërave që njohim më mirë. Paul Valéry Tema Njohje, Psikologji, Qëllim
Nuk ekziston psikologjia, por vetëm biografia dhe autobiografia. Thomas Szasz Tema Ekzistencë, Psikologji
Ekonomia e sotme përbëhet nga emocione e psikologji. Robert Shiller Tema Ekonomi, Emocion, Psikologji
Fatkeqësisht për psikologjinë, të gjithë mendojnë se janë psikologë. Jean Piaget Tema Aforizma argëtuese, Iluzion, Psikologji
Më shumë se psikologjia vetë, lëndën e psikologjisë e njeh vuajtja. Marcel Proust Tema Psikologji, Vuajtje
Psikologjia nuk jep përgjigje, por paralajmërime. Alexander Lowen Tema Paralajmërim, Përgjigje, Psikologji
Psikologjia njerëzore është e tillë që, nëse nuk e shprehim gëzimin tonë, nuk na duket i tillë. Lin Yutang Tema Gëzim, Psikologji, Shprehje
Psikika jonë është e krijuar në harmoni me strukturën e universit, dhe ajo që ndodh në makrokozmos ndodh njësoj edhe në infinitezimalet e thella të shpirtit. Carl Gustav Jung Tema Harmoni, Psikologji, Shpirt
Nga të gjitha të metat e psikologjisë, më e tmerrshmja është moskokëçarja e saj ndaj bukurisë. James Hillman Tema Bukuri, Psikologji, Shpërfillje
Me psikologjinë mund të shkruhen libra, por jo të depërtohet në zemrën e njeriut. Hermann Hesse Tema Depërtim, Libër, Psikologji, Zemër